Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


P!nk Adatai

2008.06.19

Teljes név:Alecia Beth Moore

Beceneve:P!nk,Bunny

Születési dátum:1979.szeptember 8.

Születési hely:Doylestown,Pennsylania,USA

Szülei:Judy és James Moore

Testvére:Jason Moore

Szeme színe:Kék

Haja színe:Szőke

Magassága:164 cm

Tanulmányai:Central Bucks West High School

Foglalkozása:Énekesnő

Hobbi:Deszkázás,olvasás,úszás,éneklés,hangsze-
ren játszás

Kedvenc rúzs:MAC márkájú

Kedvenc tusfürdő:Mr. Bubble

Kedvenc énekes:Janis Joplin,Madonna

Kedvenc márkája:"Nem szeretek semmi extra márkájú ruhát,sima hétköznapiban is jól érzem magam."

                                    Kép


Alecia Moore, alias Pink 1979. szeptember 8-án született. Míg Philadephiában éltek, apja James, Bob Dylan és Don McLean dalokat énekelt gitárkísérettel, és ez adta az ihletet Pinknek, hogy apja zenei karrierjét folytassa.
Már gyermekkorában saját maga költötte dalokat énekelt. A Philly klubok színpadján később ki is próbálhatta ének- és tánctudását a nagyközönség előtt. 13 évesen Pink találkozott a híres táncossal, Skratch-csel, akivel együtt táncolt, majd annak rapegyüttesében, a Schools of Thought-ban énekelt.
14 évesen előadhatta első dalát. Dalszerzőként a jövő R&B/pop énekesnője kifejezte gyermekkorát és kamaszkori élményeit.
Kedvenc szórakozása, a klubokba járás indította el karrierjét. A Club Fever-be járt minden péntek este, ahol kapott 5 perces lehetőséget is bemutatkozni. Bár Pinket néhányszor kifütyülték, a kellemetlen élmények csak szították elszántságát.
A szerencse akkor mosolygott rá, amikor a Club Fevert felkereste egy ügynök, hogy R&B együtteshez tagokat keressen. Neki annyira megtetszett Pink hangja és stílusa, hogy azonnal beválogatta a rövid életű Basic Instinct együttesbe.
Mivel Pink érezte, hogy nem való neki a csordaszellem, és egyedül nagyobb sikereket érhetne el, ezért szólókarrierbe kezdett.
De előtte még bekerült a Choice-ba, amely leszerződött a LaFace Records-szal. Igazából ez az együttes is a Basic Instinct sorsára jutott, ugyanakkor Pink jó kapcsolatot alakított ki a lemezkiadóval, amely most is az énekesnő lemezeinek kiadója.
Mint a Choice énekesnőjét, Pinket felkérte Darryl Simmons, hogy segédkezzen az együttes "Just To Be Loving You" dalának megírásában. Pink örömmel igent mondott, hiszen ez volt kedvenc foglalatossága.
Pink debütáló albuma, a "Can't Take Me Home" 2000 tavaszán lett felvéve, s a megjelenése után azonnal számos elismerő kritikát kapott és anyagi sikert jelentett. Első dala, a "There You Go", a Top 40 Poplista élére felkerült, valamint a US magazine által minden idők legnagyobb áttörései között a 2. helyet szerezte meg.
A második dal, a "Most Girls" szintén hatalmas sikert aratott. Az énekesnők, mint Madonna, Mary J. Blige, Janis Joplin, többségével ellentétben, Pink szeret az élet egyes pillanatairól és személyes tapasztalatairól énekelni, a romantikus balladákat viszont kerüli. Így például philadelphiai tapasztalatait híven tükrözi első lemeze.
Nyári nagy sikerű turnéja után Pink kifejezetten rózsaszínben látja a világot.